Lunchmeny, vardagar 10-14

Alla våra Hummusrätter serveras med en grund av dagsfärsk len och krämig hummus som du sedan väljer efter menyn hur du önskar att den toppas. Alla rätter serveras med pitabröd direkt från bageriet och till det tillkommer det oliver, krispiga inlagda gurkor, färsk lök och tomat. Våra rätter är alla milda men vi serverar alla med vår egen zhug, som är en blandning av främst färsk chili och koriander.      

Vagabond
En klassisk tallrik med hummus som toppas med krämig tahini, citron o chilisås, persilja, olivolja och vår hemmagjorda zhug.

Gargirim
En given klassiker där hummusen ligger i grunden och toppas med varma kikärtor, tahini, citron o chilisås, olivolja, persilja, och vår hemmagjorda zhug.

Foul
Den tredje hörnan till våra klassiska hummusrätter. Hummusen liggen som en fast och len grund där vår gryta på långkokta bondbönor fyller upp mitten av tallriken. Grytan toppas med fint skurna färska tomater och gul lök, ett kokt ägg på sidan och binds samman med tahini, citron o chilisås, olivolja, persilja, och vår egen zhug.

Hazilim
En mustig rätt där hummusen ligger i grunden och fylls i mitten av grillad aubergine som sedan tillagats i tomat o paprikagryta. Rätten toppas av tahini, persilja, koriander, olivolja och vår egen zhug.

Basar
Här serverar vi vår lena krämiga hummus med kryddad o marinerad nötfärs där rostade pinjenötter binder samman de två. Sedan toppar vi med tahini, persilja, olivolja och självklart vår egen zhug.

Merguez
Som namnet säger så serveras här lammkorv (halal) från Hötorgshallens bästa La Gazelle. Vår mjuka krämiga hummus öppnar upp för grillad lammkorv som sedan tillagats i en tomat o paprikagryta. För balans och fin kombination toppar vi sedan med tahini, persilja, koriander, olivolja och vår egen zhug.

Ordinarie meny

Veg Hummus Meny

Alla våra Hummusrätter serveras med en grund av dagsfärsk len och krämig hummus som du sedan väljer efter menyn hur du önskar att den toppas. Alla rätter serveras med pitabröd direkt från bageriet och till det tillkommer det oliver, krispiga inlagda gurkor, färsk lök och tomat. Våra rätter är alla milda men vi serverar alla med vår egen zhug, som är en blandning av främst färsk chili och koriander.      

Vagabond
En klassisk tallrik med hummus som toppas med krämig tahini, citron o chilisås, persilja, olivolja och vår hemmagjorda zhug.

Gargirim
En given klassiker där hummusen ligger i grunden och toppas med varma kikärtor, tahini, citron o chilisås, olivolja, persilja, och vår hemmagjorda zhug.

Foul
Den tredje hörnan till våra klassiska hummusrätter. Hummusen liggen som en fast och len grund där vår gryta på långkokta bondbönor fyller upp mitten av tallriken. Grytan toppas med fint skurna färska tomater och gul lök, ett kokt ägg på sidan och binds samman med tahini, citron o chilisås, olivolja, persilja, och vår egen zhug.

Betonage
Här blandas två klassiska favoriter. Vår lena Hummus bjuder här in både bondbönor (Foul) och kikärtor (Gargirim) att tillsammans dela djupet i tallriken. Till det fint skuren tomat och gul lök, ett kokt ägg på sidan, citron o chilisås, tahini, persilja, olivolja, vår egen zhug

Svamp
Len krämig hummus där tillagade champinjoner i vitt vin dasar i mitten tillsammans med lök och vitlök. På det toppas tahini och persilja, olivolja och zhug.

Pinjenötter
Vår hummus serveras här som en mjuk bädd där de rostade pinjenötterna har huvudrollen. Hela kumminfrön hjälper till att få fram smakerna och citron o chilisåsen får det hela på sin spets, med tahini som binder allt samman. Det toppas sedan med persilja, olivolja och zhug

Svampin
Fyllig krämig hummus med champinjoner tillagade i vitt vin, tillsammans med lök och vitlök. Färska pinjenötter sprids ovanpå som ger en fin kombination med tahini och persilja. Olivolja och vår egen zhug på sidan.

Hazilim
En mustig rätt där hummusen ligger i grunden och fylls i mitten av grillad aubergine som sedan tillagats i tomat o paprikagryta. Rätten toppas av tahini, persilja, koriander, olivolja och vår egen zhug.

Abu Johnny
Vår lugnande hummus får här spela med kraftfulla smaker från fint skuren och grillad aubergine som leker med picklad mangosås - amba, och tahini. Under gömmer sig fint skuren sallad på tomat, gurka och lök, och intill sig har de ett kokt ägg vid rodret. Det hela toppas med lite persilja, olivolja och vår egen zhug.

Beats
Hummus ligger här som grund med vackra grillade rödbetor och polkabetor. De delar plats med getost med zatar, de toppas med mynta och persilja, olivolja och vår egen zhug.

Non Veg Hummus Meny

Alla våra Hummusrätter serveras med en grund av dagsfärsk len och krämig hummus som du sedan väljer efter menyn hur du önskar att den toppas. Alla rätter serveras med pitabröd direkt från bageriet och till det tillkommer det oliver, krispiga inlagda gurkor, färsk lök och tomat. Våra rätter är alla milda men vi serverar alla med vår egen zhug, som är en blandning av främst färsk chili och koriander.      

Basar
Här serverar vi vår lena krämiga hummus med kryddad o marinerad nötfärs där rostade pinjenötter binder samman de två. Sedan toppar vi med tahini, persilja, olivolja och självklart vår egen zhug.

Merguez
Som namnet säger så serveras här lammkorv (halal) från Hötorgshallens bästa La Gazelle. Vår mjuka krämiga hummus öppnar upp för grillad lammkorv som sedan tillagats i en tomat o paprikagryta. För balans och fin kombination toppar vi sedan med tahini, persilja, koriander, olivolja och vår egen zhug.

Jongler
Hummus där det delas med kryddat nötfärs och champinjoner tillagade i vitt vin som toppas med pinjenötter. Tahini och persilja, olivolja och zhug.

Baz Basar
En fin proteinrik rätt där den färska hummusen ligger i grunden och ger plats till samspel mellan en tomat och paprikagryta med ett kokt ägg och vår lätt kryddade nötfärs. Det hela toppas med tahini, persilja, koriander, olivolja och vår egen zhug.

Mix Tallrik Basar
Här har vi tallriken med hela orkestern där var och en har sitt eget stycke. Vår hummus tar förstås huvudrollen som sedan toppas med vår kryddade nötfärs med rostade pinjenötter, tahini och persilja. På ena sidan serveras vår särskilda Reggev sallad och på den andra sidan värmer fint en mustig varm auberginesallad som toppas med koriander, dessa två möts med getost som toppats med zatar. I mitten sätter sig vår tomat o paprikagryta med ett kokt ägg och persilja. Runt om finns olivolja och med en sked av vår egen zhug.

Shakshuka Meny

Shakshuka är en gryta tillagad på främst tomater och paprika, gul lök, chili och vitlök. Grytan tillagas långsamt under långkok där smakerna smälter samman. För servering pocheras två ägg i grytan. Sedan får getost en plats med zatar som hatt. Koriander och persilja toppas på hela rätten. Shakshuka serveras med varma pitabröd som fördelaktigt doppas i grytan.

Shakshuka Veg
En mustig lång kokt gryta på främst tomat och paprika men som spetsas till med aningen chili.
Shakshuka serveras med två pocherade ägg och delar sedan tallriken med getost som toppats med zatar. Persilja och koriander.

Shakshuka Merguez
En mustig lång kokt gryta på främst tomat och paprika och nu även med grillad lammkorv, Merguez som ger mycket rund smak.  Shakshuka serveras med två pocherade ägg och delar sedan tallriken med getost som toppats med zatar. Persilja och koriander.

Side Dish

Reggev Sallad
Finskuren tomat, gurka, lök.  Citron o chilisås som sätter fart på smaklökarna och samtidigt mildas med tahini, och ger en uppfriskande smak av myntan och persilja. Toppas med olivolja.

Auberginesallad
Varm och mustig sallad på fint skuren grillad aubergine som under långkok skapat harmoni i tomat o paprikagryta. Salladen balanseras med tahini, persilja och koriander.

Labane
Getost som smaksätts med zatar, mynta och persilja. Olivolja sprids ovanpå.

Tillbehör (gäller alla menyer)

Kokt Ägg 

Pinjenötter 

Ost 

Efterrätt

Baklawa
Liten bakelse med både pistagenötter och mandlar.

Saffransglass
Vår vegan hemmagjorda glass på havrekräm och mandelmjöl som är smaksatt av saffran. Glassen toppas av rostade mandlar och granatäppelsirap.

Dricka

PEPSI 

PEPSI MAX 

MINERALVATTEN 

MINERALVATTEN CITRON

GINGER BEER 

COCONUT WATER

Följ oss i sociala medier!